ETT ÅR SOM RUSFRI

"Når jeg er ferdig på jobb i dag, ser jeg frem til å sette meg på terrassen, med musikk på ørene og en joint i hånda. Der skal jeg sitte, tenke og fundere. Jeg er sliten av alt stresset, jeg er sliten av å være en del av det jeg er en del av, men det virker som jeg aldri skal komme meg ut av det. Det ene øyeblikket er jeg sikker i min sak, jeg vet nøyaktig hva jeg må gjøre, det andre øyeblikket er jeg en sucker for alt, og jeg lar meg bøye for andre´s meninger."  

Dette skal man vel kanskje ikke snakke så høyt om, men jeg gjør det, fordi jeg vil. Fordi jeg er stolt. Er det en ting jeg setter stor pris på her i livet, så er det viljestyrke. Jeg setter så stor pris på den egenskapen at jeg kan tenke fornuftig, og at når jeg først bestemmer meg for noe, så klarer jeg det! Når jeg velger å ta et skritt i den retningen jeg ønsker å gå, som er bra for meg og min helse, så klarer jeg det. Det er ikke alle som klarer det, og jeg tror det kommer av flere ting. Frykt for å møte det fremtiden har å by på, frykt for å ikke være sikker og frykt for å ikke klare. Jeg tror det er mye som kunne vært gjort, om en bare hadde hatt de rette menneskene rundt seg. Heldigvis hadde jeg det når jeg omsider fant ut hvilken retning jeg ville, jeg hadde da særlig én person som motiverte meg til de grader, og som hjalp meg ut av rushverdagen og som fortsatt den dag i dag hjelper meg mot mine mål. 

Tenk at hverdagen min gikk ut på å være deprimert, stressa og leve et liv jeg ikke fant noe glede i? Tenk at livet mitt dreide seg om å bruke penger på rus, komme meg hjem fra jobb og ruse meg til jeg skulle sove. Hadde jeg fri brukte jeg tid på å gjøre klart, ta med meg og gå ut i skogen, røyke og trodde dét var å nyte? Jeg visste allerede da at det ikke var bra for meg, men med lite håp for fremtiden ble det en flukt fra realiteten. Heldigvis ble jeg kjent med han som i dag er kjæresten min, og han er nok største grunnen til at jeg kom meg ut av hverdagen som hasj-røyker. 

Heldigvis har jeg aldri brukt noe annet, eller sterkere enn hasj. Det har aldri vært i min tankegang, noen gang. Aldri fristet.  Flere av de jeg hang med på denne tiden tok både det ene og det andre, "det var ikke så farlig i kontrollerte mengder". hehe, neivel. Jeg husker jeg kom fra trening en dag, jeg visste de skulle ta et stoff jeg absolutt ikke var begeistret for. Jeg dro på trening ens æren fordi jeg ikke ville se de ta det. Da jeg kom tilbake satt to av de halvnakne i sofaen med håndkle rundt seg, og den tredje personen satt og så ut som et spørsmålstegn. Jeg kan tippe jeg så ut som et ennå større spørsmålstegn, og da jeg så på bordet innså jeg hva de hadde tatt. De hadde dusjet med klær på, og de hadde sitti i dusjen for å nyte det varme vannet over kroppen.. senere den kvelden la jeg meg i senga, for jeg var i dårlig form, burde egentlig reist hjem, det endte med at disse tre la seg i senga sammen med meg. De skulle "cuddle" fordi det var så digg, man ble så mye mer følsom.  Jeg har vel fortsatt til gode å føle meg så ille til mote som jeg gjorde da. 

Flere av disse tok også kokain, og jeg har fått tilbudet flere ganger. Jeg har heldigvis alltid vært bevisst på at jeg aldri skal ta noe som kan "fake" god selvtillit, for jeg vet at jeg hadde gått på en smell om jeg hadde gjort det. Med min lave selvtillit er det stor fare for at jeg hadde blitt avhengig av det stoffet, rett og slett fordi jeg blir avhengig av den falske lykkefølelsen.  Hasjen gjorde nettopp det med meg, da jeg røyket slappet jeg av og jeg kunne koble ut tankene mine for en stund - det var det jeg var avhengig av, og det var det som gjorde at det tok meg to år å slutte.  Det var frykten for å måtte takle tankene og de negative periodene. Hvordan skulle jeg klare det uten å røyke de bort? Det er ganske fælt å bli avhengig av et stoff du i første omgang er helt i mot, og til tross for at du har de fornuftige på utsiden som sier hvor dum du er, så fortsetter du. Du mister rett og slett det realistiske bildet, og du mister fotfestet. Jeg lot meg manipulere av spesifikt én person, og det er jeg lei meg for. Jeg er lei meg for at jeg lot meg manipulere av en stakkarslig person, men samtidig har jeg lært en god lekse, jeg har fått erfaringer jeg er glad jeg har den dag i dag, men likevel skulle jeg gjerne vært foruten enkelte øyeblikk. 

I dag er selvfølgelig de fleste i denne "gjengen" jeg røyket med sure på meg. Enkelte personer har diktet opp en historie om meg, jeg er i følge enkelte av dem psykopat og har ikke et realistisk syn på livet, men så tenker jeg at det er helt greit. Dette kommer av at jeg tok avstand, og jeg stod opp for meg selv. Jeg fant meg ikke lenger i måten de behandlet folk, og jeg er i dag veldig glad for nettopp det. Jeg føler jeg gjorde de rette valgene, og i dag sitter jeg med et liv jeg aldri trudde jeg skulle få.  Jeg har en kjæreste som er genuint glad i meg, som er min bestevenn.  Jeg kan kalle meg student, som studerer et emne jeg virkelig brenner for og jeg vet at jeg har en fremtid jeg kan glede meg til. Jeg vet at de vet, jeg vet at de stalker meg, de snakker om meg og de mener alt mulig om meg. Enkelte av de oppsøker meg til og med på jobb av en eller annen grunn, men helt ærlig; det skal de få lov til.  Jeg er bare takknemlig for at jeg tok valget jeg tok, at jeg kom meg vekk fra en livsstil som holdt på å ta livet av meg. Jeg er takknemlig for at jeg i dag har et verdig liv, som jeg gleder meg til å leve til det fulle. 

10 kommentarer

Julie

07.08.2017 kl.12:49

Jeg ser fryktelig opp til deg Heidi <3 Du er så utrolig sterk, og ett forbilde for meg. DU ER FLINK!

heidijeanettem

07.08.2017 kl.13:33

Julie: Kjære Julie! Tusen takk for kommentaren, du er ei like sterk, om ikke sterkere, frøken. Takk for gode ord <3

Ewa

07.08.2017 kl.17:01

Hej Heidi

Detta är det första gången jag läser om ditt missbruk. Jag är väldigt glad att du hittade styrkan att ta dej ur det. Roligt att följa din resa framåt. ❤💪

Ingrid D

07.08.2017 kl.18:47

Jævlig bra at du klarte å sette ned foten og komme dæ såpass bra videre! Alltid gla i dæ, aldri tro noe ant!☺️👌🏼❤️

07.08.2017 kl.22:47

For å si det sånn så er hasj bare en fis enn alkohol. Og iverfall når det kommer til rus og i over lang tid. Hørtes ekle ut de vennene du hadde før, glad jeg bare har holdt meg med røykere. Du skriver ikke hvor lenge du gjorde dette? Er mange som skriver erfaring som ikke stemmer engang kun for oppmerksomhet. Jeg er ikke stolt av å røykt i mange år men det har reddet livet mitt MEN jeg er anonym her ellers har jeg verken snakket eller skrivet om dette noen steder siden folk tror ikke slikt om meg... Man bør å ha noen års erfaring før man skal forklare for andre og veldig synd du ble snakket vondt om. I min by så blir man respektert og sett opp til viss man kan la være

heidijeanettem

08.08.2017 kl.06:01

Anonym: Jeg har ingen grunn til å skrive slikt om det er ikke er realiteten, jeg er hverken så opptatt av oppmerksomhet, og ei heller finner jeg noen goder av å skrive noe som ikke er sant. Slik jeg forstår det mener du at å røyke har reddet livet ditt, for min del hadde det motsatt effekt, men sånn er det. Hva angår erfaring i antall år har det ingenting å si når det kommer til innlegget jeg skrev, det handlet utelukkende om hvor mye jeg setter pris på å nå være rusfri.

Tom Kristoffersen

08.08.2017 kl.09:33

Det er aldeles flott at du står frem:) Ønsker der virkelig lykke til videre:)

heidijeanettem

08.08.2017 kl.10:00

Tom Kristoffersen: Takk for det, Tom. Fremtiden blir bra, den ;)

Jannicke Elnæs

08.08.2017 kl.13:43

så utrolig fint innlegg å lese, og herregud shame on them hvis de er sure på deg!! Alle burde heiet på deg, samme om det var "gjengen" eller ikke. Så fint at du har kjæresten din, dette ble jeg glad av å lese, og masse lykke til videre <3

Jeg har en konkurranse på bloggen min nå, gjerne bli med :D

heidijeanettem

08.08.2017 kl.13:45

Jannicke Elnæs: Takk for en fin kommentar, det settes stor pris på! Jeg er veldig glad jeg har kjæresten min, og jeg merker stor endring fra da til nå. Det hjelper å ha de rette menneskene rundt seg ;)

Skriv en ny kommentar

legg meg til som venn

En hverdag med trening, fotografering og studering kan være både interessant og givende. Jeg tror livet blir hva en gjør det til, og på denne bloggen vil jeg dele av mitt liv gjennom bilder og tekst. Om min blogg er spennende? Det kommer an på øyet som ser.


Follow

Kontakt


HEIJMEB@GMAIL.COM


KategorierArkiv
hits